Abonare la postări!

marți, 6 septembrie 2011

Din viaţă :) VI

Tot mai des ne este dat să auzim la ştiri că fast foodurile fac ravagii şi în rândul nostru, că ne-am dat la hamburgeri şi cartofi prăjiţi mai ceva ca americanii şi că am cam luat-o pe calea obezităţii. Dar mai este oare de mirare, când mersul la Mac, de exemplu, e devenit o tradiţie în aproape fiecare familie?  De ce să te "chinui" să te joci inteligent cei mici, sa-i pui să facă mişcare cu adevărat, să te tăvăleşti pe iarbă sau prin nisip alături de ei, când este mult, mult mai lejer să-i arunci între nişte bile de plastic colorate sau să se dea pe topogane, în timp ce îndeşi în ei o tonă de calorii sub formă de "masă fericită" ???

În concediu am stat la o cabană din Parcul Naţional Retezat. În curte erau un leagăn de lemn şi câteva jucării de plastic, în rest natură:) Cabanierul ne-a povestit că a venit o familie cu un copil, pentru a petrece câteva zile în aer curat. Oamenii s-au uitat în stânga, s-au uitat în dreapta şi au întrebat: "dar loc de joacă nu aveţi?". Cabanierul s-a cam blocat, le-a arătat leagănul şi...jucăriile. "Dar un topogan, ceva? Copilul este destul de agitat, trebuie să-l ţinem ocupat". Wow! Deci vii la munte, dar cauţi condiţiile din parcurile de oraş...minunat!

Ieri eram în autobuz. La un moment dat, aud: "aşa, mămică, gura mare! muşcă din ea! ştttt, nu mai vorbi, mănâncă". Nu vedeam nimic, doar auzeam, că era aglomeraţie. Dar mă cam enerva să aud într-una: "mănâncă, nu mai vorbi" şi indicaţii: cum să ţină mâncarea, cum să muşte, cum să se şteargă la gură...ce naiba??? La un moment dat, îmi apar în vizor...mama şi fiica. Mama, o femeie cochetă, nu avea altă treabă decât să-şi îndoape fetiţa, de vreo8-9 ani, cu o....şaorma! Deci asta era problema.Şi mă uitam aşa, aiurea, că săraca fetiţă nu avea timp nici să respire din cauza mamei, care nu ştia să spună decât: "şttt, nu vorbi, mănâncă" şi s-o şteargă la gură. Şi totuşi, şaorma????

Un comentariu:

  1. Am mancat saorma pentru prima data cand am lucrat in mall.... De 3-4 ori am cumparat, iar ultima data am facut alergie la saorma, continea ceva stricat... De atunci nu mi-a mai trebuit saorma sau orice fel de mancare de fast food.

    RăspundețiȘtergere