Abonare la postări!

luni, 11 aprilie 2011

Florile, zarzavaturile şi poliţia comunitară

Toţi suntem obişnuiţi cu comerţul de la colţul străzii, din staţiile de RATB (cei din Bucureşti), parcuri, concerte, ce să mai, de pe unde se poate! Având în vedere că mereu avem tendinţa să ne furăm între noi, n-aş băga mâna în foc că ce pot cumpăra dintr-un loc igienizat, aprobat, lăudat etc. e mai de calitate decât marfa similară expusă, umil, pe o tarabă, să zicem.

Pe o stradă în apropierea blocului în care stau, în fiecare dimineaţă, se pune de-o piaţă ambulantă. Oamenii vând de la flori şi zarzavaturi la legătură până la şosete de lână. Cum nu am o piaţă în imediata apropiere, îmi convine să iau ceapă verde, salată sau ridichii de la ei, că sunt mai ieftine şi par mai naturale decât în magazine. Şi flori iau de la ei, pentru că găsesc şi altceva în afară de trandafiri, crizanteme şi crini imperiali. Mie îmi plac florile de ţară, gen narcise, zambile, lalele :)

Ei, dar am o problemă cu poliţiştii comunitari. Mereu vin şi-i izgonesc pe oameni, fix atunci când vreau să-mi iau o lalea şi o legătură de pătrunjel. Şi să-i vezi pe toţi cum îşi îndeasă la loc urzicile în sacoşe mari de rafie şi o iau la picior. Sunt oameni sărmani, se vede pe ei, nu se îmbăgăţesc din asta. În schimb, n-ai loc pe trotuar de maşini. Dar pe alea nu le vede nimeni. Şi nici talciocul fix din centrul Bucureştiului - cât e vara de lungă, nu te poţi mişca de ţiganii care vând marfă din compexul Europa. Şi ăsta e invizibil pentru domnii poliţişti.

Caz: Duminică dimineaţa, un poliţist, pus să le zgornească pe băbuţele care vindeau buruieni de sezon, s eplimba prin faţa lor sobru, cu mâinile la spate şi piept bombat. Ele stăteau cu sacoşele în spinare - "plecăm, nu plecăm, ne amendaţi au ba...". Şi le zice: "Azi e duminică şi nu vreau să spuneţi că sunt rău".

3 comentarii:

  1. Eu am impresia ca poiltistii cred despre ei ca au salarii de la stat....Bai tablagiilor, tot noi astia ieftini va platim, pana si radarele super scumpe...Asta cred ca mai trebuia sa le spui, ca de sfarsit! tot eu, Iuli

    RăspundețiȘtergere
  2. Spune-i lui Iulius sa isi calmeze comunitarii, pardon, localii :)) Ar trebui sa ii vezi cand vin sa ceara spaga, dga-ul unde o fi pt astia?

    RăspundețiȘtergere