Abonare la postări!

miercuri, 26 ianuarie 2011

"Stiupid"

După ce că viaţa e grea, mă mai enervez şi din cauza televizorului! De fapt, a unor emisiuni care ocupă degeaba loc în grila de programe. La Antena 2 rulează de ceva timp o emisiune, "Nimic important", pe care o prezintă Lucian Mîndruţă. Nu m-am uitat niciodată, de câte ori îi văd faţa pare că spune "Dă mai departe, eu m-am plictisit deja!". În seara asta părea că-i rost de ceva animaţie acolo, aşa că m-am oprit din zapat. Aşa am aflat că Mândruţă îşi caută şi el, cum e la modă, o asistentă. Şi testează candidatele în direct, cu ajutorul unui juriu format din Codrin Ştefănescu - un soi de politician monden - şi Silviu Boerescu - fost redactor-şef al Playboy. Bla bla....candidatele aveau potenţial - erau timorate, tute, puteai face puţin show. În schimb, Mândruţă şi Ştefănescu s-au gândit că mai bine le ţin teorii şi predici şi le fac morală. Nu ştiu exact ce profil are emisiunea, dar cred că nu-i una de cultură, din moment ce înscrierea s-a făcut musai pe pagina de FB a lui Mândruţă. În schimb, candidatele au fost puse fie să enumere pictori, poeţi, romancieri, fie să-şi imagineze că au ajuns nişte vedete fiţoase...să citească poezii, să mimeze stări....ha, ha, ce-am mai râs.

M-a enervat Mândruţă că era sictirit complet, că citea întrebările de pe foi, că mai dădea câte o replică seacă şi apoi le reproşa fetelor că nu fac conversaţie. În loc să le încurajeze să scoată ce era mai bun în ele, le bloca de tot cu bla bla bla.

Dar mai rău m-a enervat Ştefănescu. În seara asta a avut un mare off, printre multe altele: preocupat să le arate fetelor cât de tute sunt, s-a legat de faptul că nu citesc poeziile-probă din concurs cu intonaţie. "Uite", i-a spus politicianul iritat unei fătuci, "sunt nişte semne aici, respectaţi şi voi virgula, punctul. Voi n-aţi învăţat la şcoală semnele de ortografie?". Din păcate, duduia nu a ştiut să-i recomande lui să se mai ducă la şcoală, pentru că virgula şi punctul nu sunt semne de ortografie (există excepţii, nu era cazul).

Când se părea că toate fetele sunt sortite batjocurii celor doi, care se întreceau în a le închide gura, a apărut o tipă de 20 de ani dezgheţată foc. Nu era citită, dar îi mergeau mintea şi limba şi avea replică la orice. În loc să aprecieze carisma fetei, ce a făcut domnul Ştefănescu??? I-a zis: "Tu eşti cam obraznică".

PS:

semnele de punctuaţie: punctul, semnul întrebării, semnul exclamării, virgula, punctul şi virgula, două puncte, ghilimelele, linia de dialog şi de pauză, parantezele

semnele ortografice propriu-zise sunt cratima şi apostroful

6 comentarii:

 1. :)) ai remarcat ca fata aceea mai plinuta era "cam obraznicuta"...dar ei ca au facut niste comentarii foarte deplasate la adresa ei....ei nu sunt nesimtiti? de fapt la ei nu se pune..pt ca ei sunt mari si tari!

  m-a enervat groaznic emisiunea aia..si mi-am exprimat si eu parerea despre cei 3 crai: Boerescu, Stefanescu si Mandruta

  http://cameliaminisan.blogspot.com/2011/01/despre-domni-educati-cu-maniere-de-tata.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Păi asta a fost picătura care a umplut paharul. În sfârşit apare o puştoiacă dezgheţată şi Ştefănescu, rămânând fără replică, i-o trânteşte bătrâneşte: "eşti cam obraznică"...

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici mie nu-mi mai plac emisiunile prezentate de Mandruta dupa ce a plecat de la Observator. Eu nu le urmaresc deloc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Denise, fii rea!
  porcii dracului...

  RăspundețiȘtergere