Abonare la postări!

duminică, 21 februarie 2010

Circul PSD, mai important decât Ursul de Argint

Mi-aş fi dorit să văd un breaking news, o alertă, atunci când Florin Şerban a câştigat marele premiu al juriului la Festivalul de la Berlin. Şi poate aş fi văzut, dacă nu era circul PSD, respectiv congresul care a monopolizat toată săptămâna.

Oare ne vom mai aduce aminte de grimasele lui Geoană sau ale lui Ponta? De faptul că unii şi alţii l-au acuzat pe Victor Ponta că a pus la cale un întreg scenariu pentru a-i însufleţi pe cei 1.000 şi ceva de reprezentanţi ai filialelor PSD veniţi la Romexpo, ca să-l voteze? De renunţarea lui Miron Mitrea la cursa pentru şefia PSD? Sau de ţigăncile care au venit să "scape" PSD de blestemul flăcării violet? De huiduielile adresate lui Vanghelie?

Hmmm, nu prea cred. A fost un congres cu circ şi nu-i de mirare, la o aşa adunare pestriţă.

Dar să revenim la Florin Şerban. Regizorul a câştigat regizorul Marele Premiu al Juriului (Ursul de Argint) şi premiul Alfred Bauer pentru creativitate în film, cu pelicula "Eu, când vreau să fluier, fluier”. Are 35 de ani şi sâmbătă a făcut senzaţie la Berlin.


Filmul are la bază piesa de teatru cu acelaşi nume a Andreei Valean şi se concentrează pe povestea unui tănăr dintr-un penitenciar, care se îndrăgosteşte de o studentă la psihologie şi încearcă să evadeze cu câteva zile înainte de eliberare.România a fost în atenţia criticilor de la Berlin, cu această ocazie....şi a fost de bine!

Felicitări, Florin Şerban!

Un comentariu: