Abonare la postări!

duminică, 11 octombrie 2009

Culmea bătrâneţii

În seara asta am asistat la nişte scene care m-au enervat la culme. Există o vorbă: "cine nu are bătrâni, să-şi cumpere". Dar unii sunt din cale afară de impertinenţi.

Să revin la scene. Eram în autobuz, mă întorceam acasă. Era foarte aglomerat, clar că nu toţi bătrânii aveau scaune să se aşeze. Ei, unul dintre ei a avut tupeul să-i ceară unei tipe însărcinate, cred că era în luna a şasea, să se ridice ca să stea el. Tipa l-a ignorat, aşa că ăsta a început să comenteze gen "tinerii ăştia din ziua de azi....", "pe vremea mea..." ş.a.m.d.

Am reuşit să-l ignor, deşi îi mergea gura ca o morişcă.

Peste vreo 10 minute, aud iar comentarii. Acelaşi personaj, o nouă scenă. Reuşise să se aşeze şi comenta de zor că cineva vrusese să-şi aşeze copilul de 4 ani pe scaun. "Ia uite, domnule, trebuie să îi cedez eu locul unui căcăţel de 4 ani! lasă, domnule, că e mărişor, poate să stea şi în picioare!".

Incredibil de nesimţit, incredibil.....

Acum îmi place mai mult ca oricând bancul ăla cu Bulă în autobuz: o mămăiţă îi spune lui Bulă, care stătea pe scaun "Bulă, lasă-mă, te rog, să stau în locul tău". "Păi de ce?", întreabă Bulă. "Pentru că sunt bătrână şi mă dor picioarele", îi spune mămăiţa. "Păi când eraţi de vârsta mea cedaţi locul persoanelor mai în vârstă?", întreabă Bulă. "Bineînţeles", răspunde mămăiţa. "Vezi, de aceea vă dor picioarele", a exclamat Bulă.

3 comentarii:

 1. Eu am asistat la alta scena acum cateva luni, cat asteptam la medicul de familie.

  Mama intrase in vorba cu un domn cam la 65-70 ani care spunea ca dansul nu are mult de stat in cabinet, dar isi asteapta randul, asa cum este normal. In acel moment, un alt domn la vreo 50 de ani, a inceput sa-i adrese o serie de "apelative",precum: "mosule", "bostorogule", "nebunule","stai la locul tau, ce te bagi in fata?"... fara niciun motiv. Toti ne uitam uimiti, considerandu-l pe certaret nebun, nicidecum pe domnul mai in varsta. Sotia certaretului se simtea tare prost de situatia creata de sot!

  Astia sunt oamenii, Deni! Intalnim tot felul de specimene, nu ar trebuie sa ne mai mire ceva!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ba mă mir, rămân consternată, chiar, pentru că mă aştept la mai mult....şi mă gândesc cu teamă că poate nu ţine de firea omului, ci de vârstă. Să ajungi cârcotaş, răutăcios şi nesimţit nu mi se pare o opţiune măgulitoare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Denisa, vreau postari noi pe blogul tau:)) Le astpt cu nerbdare. Ce mai faci? Cum e viata in capitala?

  RăspundețiȘtergere