Abonare la postări!

luni, 1 iunie 2009

Alerg după linişte

Încep să mă simt. Vreau linişte. Vreau să nu fac nimic, să nu mă gândesc la nimic, să privesc aiurea şi mintea să mi se golească de tot!

Nu mi-aş fi închipuit că o să ajung să-mi doresc linişte. Dacă simţeam asta acum 7-8 ani, poate rămâneam în Sibiu! Dar uite-mă în Bucureşti....visul meu cel arzător s-a împlinit: fuga după şi printre mijloacele de transport, prin mulţime, aglomeraţie, gălăgie, haos până la limita suportabilului şi, bineînţeles, în câmpul muncii de jurnalist!

Nu regret! Doar că.....aştept zilele în care să nu mai sune telefonul de serviciu de la 9 dimineaţa până la 8-9 seara., de exemplu! Sau să nu mai stau pe laptop toată ziua, să văd ce comunicate sau decizii au mai apărut ştiu eu pe unde. Să nu mai fiu nevoită să car laptopul după mine în fiecare zi. Să nu mai ascult ştiri. Să nu-mi mai verific mail-ul de serviciu. Să nu mai trebuiască să vorbesc zilnic cu oameni pe care nu i-am văzut în viaţa mea, dar de care mă folosesc pentru a-mi face munca.

Nu pot să uit cum, în urmă cu vreo 2 ani, când am revenit în Bucureşti, după 3 luni de absenţă, m-am dus la Unirea, la o oră de vârf, şi l-am sunat pe tata: "Tati, auzi?". "Ce? gălăgia?". "Nu, viaţa!"

Fapt divers

Moscul este secreţia puternic mirositoare produsă de glanda sexuală a masculului unei specii de căprioare din Asia (Moschus moschiferus). Este folosit în parfumeria fină şi în medicina tradiţională chineză de 5000 de ani încoace. Este mai scump decât aurul, astfel incât, prin comparaţie, gram la gram, un gram de mosc valorează de trei ori mai mult decât greutatea sa în aur.


4 comentarii:

  1. te inteleg perfect! eu nu mi-am dorit bucuresti nicio clipa, dar iata ca tot aici am ajuns. nu imi pare rau, dar uneori agitatia asta ma epuizeaza...si atunci imi doresc cu disperare sa fug acasa. acolo e intotdeauna liniste, intalnesc oameni care stiu sa imi spuna o vorba buna si sa imi faca ziua mai frumoasa doar cu un zambet. dar noi am ales "viata" asa ca hai sa nu ne plangem si sa incercam s-o facem mai frumoasa :D

    RăspundețiȘtergere
  2. stii cat de bine e sa poti sa-ti tii telefonul in geanta si nu in dinti? stii cat de bine e cand nu mai esti nevoita sa te duci cu telefonul la buda, iar prima persoana cu care vorbesti dimineata sa fie prietenul si nu denisa sau ionela?:D. e al dracului de bine sa nu ai ce mail sa verifici, sa nu fie nevoie sa inveti fluxul de dinafara, sa ai timp sa te speli si sa te vopsesti...si totusi mi-e cam dor de un mandat la 12 noaptea...

    RăspundețiȘtergere