Abonare la postări!

marți, 2 iunie 2009

Accesul în Palatul Parlamentului.....prin tunel, vă rugăm!

În mod normal nu aş scrie despre acest edificiu, dar astăzi s-a întâmplat o chestie care m-a scos din sărite.

Trebuia să ajung la o conferinţă, de dimineaţă, undeva la etajul 10, în Palatul Parlamentului. Am urmat instrucţiunile din comunicatul de presă şi m-am dus la intrarea centrală, cu covor roşu. Acolo am fost informată de băieţii în uniformă că trebuie să intru prin tunel! Le-am explicat că sunt acreditată pe toată clădirea, că sunt de la presă, că mi s-a spus precis pe unde să intru....nimic! Prin tunel, vă rog.

Buuun! Am întrebat alţi băieţi în uniformă pe unde trebuie să merg pentru a ajunge la etajul 10, prin tunel. Numai că, după ei, una era intrarea prin tunel, alta era intrarea pentru a ajunge la 10. După ce m-am învârtit ca titirezul prin grădina Palatului, m-am întors la covorul roşu, de unde am fost, din nou, direcţionată...către tunel! Mi s-a spus că aşa a dat dispoziţie nu ştiu cine, ca presa să intre prin subteran.

Până la urmă l-am găsit. M-am prezentat la poartă, m-au legitimat, mi-au dat indicaţii şi....am început să merg prin tunel, până am ajuns undeva, la subsol. Eram numai eu şi maşinile! Şi tomberoanele de gunoi, pe lângă care m-am plictisit să tot merg şi am făcut prima la stânga, am luat primul lift care....nu ajungea la 10. Am schimbat liftul pe la etajul 4, m-am milogit de liftieră care îmi tot spunea că nu are voie să mă ducă la 10, că eu trebuia să merg cu alt lift (serios?!!!!!)

Am ajuns, în cele din urmă, la destinaţie, unde am fost primită cu scuze că....deh, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg!

După terminarea conferinţei a reînceput aventura! M-au urcat gazdele într-un lift, altul decât cel cu care venisem. Şi care oprea numai la 7 şi la subsol. Asta am aflat după ce am apăsat pe toate butoanele şi nu înţelegeam de ce pendulam între etajele 9 şi 10. Nerviiii! am ales subsolul, trebuia să ies odată. La subsol, am cugetat...pe unde să ies......că era cam întuneric. Instinctul m-a condus spre uşă (una nouă!), unde m-a întâmpinat alt băiat în uniformă.

"De unde sunteţi?"
"De la presă."
"Domnişoara Denisa?"
(ooo, mă aşteptau!)
Da...
A început morala....pe unde am intrat, că trebuia pe aici, că nu am respectat instrucţiunile, că ce, riscă el să fie tras la răspundere...bla bla bla.

"După ce că mă puneţi să intru prin tunel, pe unde intră doar maşinile, şi trebuie să trec pe lângă toate tomberoanele, când abia reuşesc să ajung la conferinţă, mă mai întrebaţi de ce nu am reuşit să intru pe aici ???? Eu mă bucur că am ieşit!"

Şi am plecat. Tot prin tunel, normal!

2 comentarii:

  1. astia de la parlament au o problema serioasa. tin minte cand m-am ratacit si eu pe acolo, ce-i drept nu prin tunel ci pe covorul verde.

    RăspundețiȘtergere