Abonare la postări!

marți, 3 septembrie 2013

Povestiri de la mare - Pietrele si vama...

...frunzele si iarba!

Acum o luna am avut parte de o experienta foarte haioasa! Vacanta la mare nu se putea termina decat cu un festin la ferma la scoici din apropiere de Vama, dar de pe taram bulgaresc. Nu pun poze cu mancare

ca doare! Bulgarii astia au, pe langa scoicile alea bune, niste pietre minunate! Pietre albe ca laptele sau rosiatice caramizii, lucioase ca marmura, plate, mici, mari, tot ce vrei! La noi nu's, la ei o groaza! Acum cateva luni, al meu mi-a adus niste pietre cu care mi-am facut o alee unicat. Asa mi s-a deschis apetitul pentru pietre, adeziv si nebunii. Doar ca materia prima se terminase la alee, asa ca am zis sa profitam de litoralul bulgaresc si sa servim si niste pietre!  Cred ca au avut marea cam agitata, ca toate pietrele era acum acoperite de o tona de alge aflate deja in stare de putrefactie. Ne-am intristat noi putin, pana cand al meu a avut geniala idee sa mergem pe plaja Ezerets. Acum, ca am vazut-o, e o alternativa buna daca plaja noastra va fi cucerita de maimute.

Cand am coborat pe nisip am avut impresia ca am gasit o comoara! Am inceput sa adunam pietre si ne-am trezit ca am umplut o sacosa mare mare! Pur si simplu nu ne-am putut abtine! Sacosa aia nu era goala, asa ca tot ce fusese in ea a ajuns de-a valma in portbagaj! Oricum era haos, ca mai cumparasem si alte lucruri de pe drum, asa ca parea ca mai degraba caram marfa decat ca suntem in vacanta.

In vama, cum altfel, am trezit curiozitatea vamesilor!!!!  In mijlocul celor care veneau de te miri unde, noi eram la fel de suspecti, mai ales cu portbagajul plin. Si au vrut sa vada ce avem...le-am aratat hainele murdare, papucii de plaja, vasele de mancare....Si au vazut si sacosa maaaare. "Si acolo ce aveti?". "Niste pietre:)". S-au uitat putin ciudat la noi, dar ii asteptau niste autocare pline cu turisti, asa ca ne-au scutit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu