Povestiri de la mare - Nea' Caisa, distrugatorul de feng shui

Numele e inventat, dar nenea exista. L-am cunoscut la mare si am zis ca e musai sa scriu despre el, ca asa ceva n-am mai vazut. Pe scurt, era in cautarea linistii ca sa faca el galagie!

L-am cunoscut in prima zi in care am ajuns la mare. Mancam de pranz si ne miram de una, de alta....Ne-am trezit cu nea Caisa, care cascase gura mare la ce vorbisem noi, ca se baga in seama. Ba incepuse sa ne vorbeasca de tot ce apucase el sa vada pe acolo. L-am linistit ca suntem de ai casei, ca sa ne scuteasca. Efectul? Ne-a intrebat la ce camera stam!

(Locul de cazare este un complex rustic unde linistea e cuvantul cheie, socializezi de buna dimineata si cam atat. Numai nea Caisa parea ca nu pricepe )

El in recunoastere cu sotia, noi la plimbare, ne-am tot ciocnit pe plaja, desi n-am fi vrut. A doua zi ne-am intalnit in bucatarie si in 5 minute am aflat (fara sa intreb ceva) ca el e pasionat de gatit, ca nevasta'sa nu face mancare, ca a gatit deja o ciorba si ca ii place aici pentru ca e liniste. Din acel moment, ne-am tinut la distanta. N-a trecut mult si nea Caisa si-a facut alti "prieteni", cam in felul urmator: pe la pranz ajungea pe plaja, la vreo 2 ore dupa nevasta'sa si se plimba de la o rogojina la alta de se baga in seama. La pranz incalzea mancarea, schimba impresii cu gospodinele. Manca cu nevasta'sa dar vorbea cu toata lumea. Seara, la fel. Treptat i-a adoptat pe toti, se juca, se uita la televizor si manca ba cu o familie, ba cu alta. Era nelipsit! Nea Caisa se agata de oricine ii iesea in cale, ii stia pe toti dupa nume, le invatase odraslele, animalele de companie...

Intr-o seara manca niste pepene. Unul cu nevasta si copilul mic s-au pus la alta masa sa manance. Nea Caisa si-a luat repede pepenele si s-a asezat langa ei! Dupa masa, oamenii s-au bagat la somn, nea Caisa a ramas iar singur. Trei kinderi se uitau la televizor la desene animate, s-a dus langa ei! S-a uitat la desene pana cand la o masa s-au asezat niste tipi....la o bere si la o poveste....Nea Caisa i-a abandonat pe copii si s-a dus langa ei. in scurt timp era din gasca!

Dupa vreo trei zile, nea Caisa a luat decizia inteleapta sa plece.  Si da, cu tot cu nevasta! Si-a luat la revedere, trist, de la fiecare "prieten". Cel mai mult l-a durut, insa, despartirea de Roxi. (Roxi este cateaua proprietarilor, rasfatata tuturor, care vine la tine imediat ce simte ca mananci carne! Si, bineinteles, cerseste! Roxi a stat lipita de nea Caisa astea trei zile, trageti voi concluzia!) Nea Caisa catre catea: "Roxi, eu plec, fetito! Te las singura!". Daca n-ar fi fost asa de carnivora, probabil ca si Roxi ar fi zis: du-te linistit!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare