Marea din vecini II - Balcic

Dimineaţa am băgat un duş de înviorare şi am plecat să schimbăm nişte bani. V-am spus, nu aveam deloc valută la noi, numai lei - not good, aveam deja 2 leva datorie la non-stop! Apoi ne-am strâns bagajele, am părăsit hotelul şi am plecat spre castel .De la hotel până acolo făceam 20 de minute, cred, dar noi am poposit pe un dig să ne uităm la mare, la meduze şi să păpăm sandvişuri.
Castelul Reginei Maria


Eu am mai fost la Balcic în urmă cu trei-patru ani. Dar atunci era altă conjunctură, plus că vremea era nasoală, nu-mi mai aduc aminte mare lucru. Acum am luat aminte la toate. Castelul Reginei Maria arată frumos pe afară. Din păcate, nu există o singură cameră care să redea fidel aspectul de odinioară. Sunt fotografii şi obiecte expuse în 3 încăperi, asta e tot. Fază de blonzi: era şi o încăpere cu suveniruri, printre care şi tablouri pictate pe pânză, o minunăţie. Şi tot admirându-le, am zis să ne şi luăm unul, căci preţurile variau - ne-am decis să-l luăm pe cel de 1 leva, care arăta surprinzător mai bine decât cel de 10! Noroc că ne-am prins până să ne facem de râs că numerele nu erau preţuri, ci numerotau tablourile, care erau doar de expoziţie:)))) Peisajul de la castel....altă poveste! În faţă marea infinită, colorată altfel decât a noastră, în spate grădina botanică. Intrarea? Castel plus grădina 10 leva de persoană, adică 25 de lei, am calculat noi. Cam mult, pentru calculele noastre. Dar cine a stat 3 ore pe acolo????


Ce ne-a plăcut? Marea văzută de sus, florile, iarba, ţestoasa la care ne-a uitat 30 de minute cum se chinuia să se urce pe o piatră (vezi video pe fb), casele vechi, curăţenia, aranjamentele, capela Stella Maris. Ce nu ne-a plăcut? Că nu ne-am luat şi noi un vin făcut din tandafiri - 25 de leva sau 60 de lei, că am fost goniţi dintr-o casuţă aranjată minunat pe interior, trecută în circuitul turistic al grădinii, dar transformată în restaurant - motivaţie: "here is restaurant, not museum", că toate izvoarele aveau alături plăcuţe explicative cu cât de minunate şi tămăduitoare erau pe vremuri după care urmau plăcuţe contemporane care te avertizau că apa nu e potabilă!
Capela Stella MarisPe marginea falezei am putut admira căsuţe splendide făcute cu piatră şi lemn. Balcicul în sine arată foarte bine din cauză că are casele situate pe relief stâncos, terasat, iar marea, cum spuneam, se vede pur şi simplu altfel. Nu vă faceţi iluzii în legătură cu plaja, nu are! Mă rog, e o fâşie mititică cu 10 umbreluţe de paie şi cam atât. În rest, piscinele hotelurilor şi pietrele de lângă dig.

Gata cu Balcicul, hai la ferma de scoici!

Comentarii

 1. Am fost si eu la Blcic acum vreo 2 ani si mi-a placut foarte mult. Intr-adevar, marea lor are alta culoare decat a noastra. E mai albastra :).

  RăspundețiȘtergere
 2. da, iar daca e cuminte, are chiar nuante exotice!

  RăspundețiȘtergere
 3. Very nice this blog!!
  visit our blog at http://uhooi.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare