Din viaţă :) I (natura ignorată)

La capitolul ăsta intră bazaconii :) văzute, închipuite, renegate.

Nu mi-aş fi imaginat să văd în vestiarul unei săli de sport, ce-i drept imediat după Paşte, un pachet cu o felie uriaşă de cozonac asortată cu ouă roşii:)

Cum s-a terminat cu Postul Paştelui, casele de căsătorii au fost luate cu asalt. Se vede treaba că românii au fost nerăbdători "să se ia"!

Să plâng sau să râd când îi văd pe oamenii cu motocositoare? Mai nou se chinuie să distrugă şi firicelele de iarbă şi păpădie crescute printre şinele de tramvai. Şi apoi toarnă pietriş, ca să se asorteze cu asfaltul gri, cu blocurile gri, cu zidurile gri...Mă doare sufletul când văd iarba spulberată fără milă, mă dor urechile de la zgomotul pe care-l fac şi mă enervează că nu se gândesc să asfalteze, mai degrabă, vreo stradă din categoria "unde mi-am rupt maşina-n două".

Îmi place în parc: alergi, te plimbi, te joci, caşti ochii...mai nasol dacă eşti fată şi mergi singură. Este imposibil să nu apară vreun crai care să te întrebe: "singurică, singurică? deranjez?".

Tot legat de parc...detest sămânţarii. Oamenii ăia care se înarmează cu seminţe de dovleac şi floarea soarelui şi cum pun piciorul în parc încep să mestece şi să scuipe. Bine, sămânţarii sunt pretutindeni, dar când îi văd în parc mă apucă piticii. De multe ori am evitat să stau pe o bancă pentru simplul motiv că în faţa ei era un covor de coji. Bleah! Tare aş vrea să se pună în aplicare amenzile alea pentru nepăstrarea curăţeniei. Sau sămânţarii prinşi să primească mături şi...la treabă cu ei. Aveam aşteptări că gardienii ăia plătiţi din parcuri vor face ordine. Dar ce te faci când ei patrulează aliniaţi, cot la cot, cu pungile de seminţe desfăcute şi mestecă şi scuipă de parcă ar ieşi ceva din cojile răspândite pe alei?

Bărbaţilor care se plâng că ale lor iubite sunt prefăcute şi manipulatoare le povestesc următoarea (se citeşte cum se scrie!): ea, la aproape 30 de ani, la telefon cu iubitul: "Ţe faţi, iubi? (...) mmmm, da, îhmmmm (...) iubi, am fost la un magazinel si am văzut o futiţă foaaaalte fumoasăăăăă! îhmmmm, Da, iubi, mi-a plăcut supel muuuuult! Ela o futiţă cum vleau si euuuuu, iubiiii". Dacă n-ai în casă aşa ceva, bucură-te în sinea ta şi taci, nu te mai plânge!

Comentarii

Postări populare