Abonare la postări!

joi, 14 octombrie 2010

Tehnologia la stat!

După ce domnii de la Metrorex au decis să dubleze tariful abonamentului la metrou, m-am văzut nevoită să renunţ la posibilitatea plimbărilor nelimitate şi să mă mulţumesc cu opţiunea de 62 de călătorii pe lună. "Să zicem trei călătorii pe zi, cinci zile lucrătoare, într-o lună aş consuma....45 de călătorii, mi-ar mai rămâne şi pentru sufletul meu, pentru o plimbare", am calculat eu.

Ei, şi cum o socoteală nu se potriveşte cu cealaltă, serviciul mi-a mâncat mai multe călătorii decât preconizasem. Aşa că am vrut să verific câte mai am, să nu mă trezesc că mă lasă când n-am bani la mine, de exemplu.

Azi dimineaţă m-am dus la un centru din ăsta al RATB, unde se reîncarcă şi se eliberează carduri, că ei pot să-ţi spună câte călătorii mai ai, când îţi expiră, din astea. O rog pe tanti de la un ghişeu să verifice. "Nu pot". "Păi de ce? Trebuie să vă apară acolo,pe calculator, ca la tramvai, nu?". "Dar la metrou nu apare". "Păi şi eu cum ştiu câte călătorii mai am?", insist, în ideea în care cardurile Activ se încarcă şi se verifică  numai de la centrele astea, nu la metrou. "Păi bănuiesc că atunci când n-o să mai puteţi intra la metrou, înseamnă că vi s-au terminat călătoriile", mă luminează tanti.

Să înnebunesc, asta ştiam şi eu!

Ajung la metrou, mă duc la un nene: "Cum văd şi eu câte călătorii mi-au mai rămas, ştiţi, am încărcat cu 62". Nenea: "Păi verificaţi la aparat, ţineţi cardul mai mult acolo şi vă afişează". Mă duc cu cardul, îl apropii de aparatul minune, îmi arată că mai am 40 de călătorii. Wow, super happy, mai am o groază, deja mă ofticam că îmi expiră înainte să le consum, că deh, nu se reportează la luna viitoare. Apoi încep să judec: nu am cum să mai am 40 de călătorii din 62, din moment ce au trecut 20 de zile de când le-am încărcat, iar eu consum minimum 2 călătorii pe zi. Ptiuuu, mi-a dat greşit!

Tot la metrou, altă staţie, mă duc la o tanti: "Cum verific şi eu câte călătorii mai am pe card?". "Nu aveţi cum!", spune tanti. "Păi la RATB mi-au zis să încerc la metrou. Am scanat şi la aparat, dar mi-a afişat greşit", mă plâng eu. "Păi aşa e acum, cu astea noi, nici pe cartelele vechi nu se mai tipăreşte numărul de călătorii rămase, cum era înainte", mai spune tanti.

Concluzia: ori ţin răbojul de călătorii cu metroul, ori o să merg până când o să văd pe aparatul minunat: "nu mai aveţi credit". Pun pariu că asta o să afişeze corect!

Un comentariu:

  1. Salut!
    Cam naspa situatia, sa astepti sa se termine calatoriile ca sa afli ca nu mai ai nicio calatorie pe card.

    In rest, totul e bine?

    RăspundețiȘtergere