Abonare la postări!

luni, 30 noiembrie 2009

Vulcanii NoroioşiAzi am reuşit să evadez iar din Bucureşti, "oraşul fără cer", cum îi zic mai nou! Adică mereu vezi deasupra o pâclă, mai mult sau mai puţin luminoasă! Cum am ieşit din Bucureşti, am revăzut cerul senin, cu norişori albi răzleţi...cum se cuvine! Direcţia? Buzău - Berca - Vulcanii Noroioşi. Cu puţină vigilenţă, nu rataţi indicatoarele care vă duc la fix!


Nu am mai fost niciodată, aseară m-am hotărât, am căutat referinţe pe net şi pe hartă şi...la drum.
Ce pot să spun? Sunt extraordinari! Peisajul este foarte frumos şi e atâta linişte acolo....bine, am aterizat şi într-o zi de luni.

Sunt mai mulţi vulcani pe acolo...un fel de băltoace care boloborosesc într-una! Vreo trei sunt mai speciali, atracţia tuturor. Sunt mai mari decât ceilalţi, au cratere bine formate, bolborosesc şi se înfoaie pe acolo de mama focului, iar din ei se prelinge noroiul ("lava") care sapă şănţuleţe prin pământ. Cred că înainte au fost unii zdraveni, trebuie să mergeţi acolo să vedeţi ce-au lăsat în urmă!

Nororiul ăla nu ştiu dacă e tămăduitor ca cel de la Techirghiol, dar este foarte rece! Unul dintre vulcanii speciali este şi funny, pe deasupra,"râgâie"! Stai liniştit, faci poze, te chinui să-i prinzi când fac bulbuci mari şi hop, te trezeşti că "râgâie" (este cel de care m-am lipit eu în poză)!

Vulcanii Noroioşi sunt consideraţi rezervaţie naturală, aşa că, la intrare, se plăteşte o taxă modică de 4 lei...şi eu zic că se merită!

Un comentariu:

  1. Pur si simplu, extraordinar! Bravo tie! Du-te in cat mai multe excursii si lasa capitala in urma!

    RăspundețiȘtergere