Abonare la postări!

duminică, 27 septembrie 2009

Bucureştenii, cei mai sănătoşi dintre români!

Bucureştenii....cei mai sănătoşi români!!! Când am auzit azi ştirea la tv, m-a pufnit râsul...cum este posibil???

Se spune că totul e demonstrat printr-o analiză medicală realizată de Centrul de Calcul al Ministerului Sănătăţii, în opt regiuni ale ţării. Ei bine, potrivit acestei analize, în oraşele din centrul ţării sunt cei mai mulţi bolnavi.

Braşovul are cei mai mulţi bolnavi de cancer, culmea, din cauza poluării industriale. La fel se întâmplă în nord- vestul ţării, arată analiza. Moldova.....cele mai multe cazuri de infecţii ale sângelui, boli endocrine şi boli ale aparatului digestiv din cauză că oamenii mănâncă grăsimi şi beau mult. Banatul....cele mai însemnate cazuri de boli ale oaselor şi articulaţiilor.

Ei, şi analiza arată, în sfârşit, că cele mai puţine îmbolnăviri se înregistrează în Bucureşti.

Sincer, îmi vine greu să cred. Nu de alta, dar în fiecare zi simt cât de greu "cântăreşte" aerul aici. După o zi de umblat pe străzile Bucureştiului, mă simt greoaie, fără chef, simt poluarea asta prin toţi porii... :(

Singura explicaţie care îmi vine în minte ar fi următoarea: bucureştenii dau atât de bine în analiza asta din cauză că sunt mult prea ocupaţi, stresaţi şi obosiţi de atâta poluare ca să mai ajungă şi la doctor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu