Abonare la postări!

marți, 23 iunie 2009

"Zebrafobia"!

Unii oameni suferă de fobii, mai mult sau mai puţin motivate. Eu, de exemplu, sufăr de fobie de insecte, în special gândaci, păianjeni....mor, mă apucă groaza când îi văd doar în poze.

Dar "zebrafobia" bântuie multă lume. Mă refer la fobia de trecerea pentru pietoni! Oamenii fac tot posibilul să o evite, cu riscul de a fi călcaţi de maşini sau de a primi o amendă. Niciodată trecerile pentru pietoni nu sunt acolo unde ne-am dori, sunt prea departe, ne incomodează în fuga noastră cotidiană.

Am văzut odată o tipă care s-a riscat şi a traversat printre maşini, doar pentru a ajunge pe trotuarul de vizavi, unde erau tarabe cu muuuulte ţoale din Europa. Cum a ajuns în dreptul lor, s-a liniştit!

Azi am văzut una şi mai şi. La Unirea, unde întoarce tramvaiul 32, există o trecere pentru pietoni....dar, bineînţeles, e prea departe, e aiurea pusă, aşa că e rar folosită. Oamenii preferă să se aventureze pe la mijlocul străzii, printre maşini. De curând au apărut nişte garduri, care delimitează trotuarul de stradă. Ideea e că poţi traversa numai pe zebră. Aiurea! Azi am văzut o femeie de femeie, 4X4, cu sacoşele de la piaţă, care s-a "strecurat", efectiv, prin gard, numai să nu folosească trecerea aflată la 3 metri depărtare.ca să vă faceţi o idee.....femeia a trecut exact pe unde arată săgeata!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu