Abonare la postări!

luni, 8 iunie 2009

Nomad prin Bucureşti - partea a II-a

(Numai că au început şi aici problemele. ...)

Eram deja 6 într-o cameră de 4 locuri şi colegele fetei au simţit că aerul devine insuficient - aşa mi-au spus, nu sunt ironică. Plus că nu făceam curat, deoarece plecam dimineaţa la 7-8 şi mai veneam noaptea la 12-1 (mă duceam la şcoala şi la job) şi nesimţita de mine nu s-a gândit să dea cu mătura în toiul nopţii. Am răbdat cu stoicism, aproape juma de an, cu toate hainele, cursurile şi ce mai aveam eu, în genţile mele de voiaj.

În fine.....am început să câştig puţini mai mult bănuţi, astfel încât, atunci când m-au dat şi minunatele afară (riscul de asfixiere din cauza lipsei de oxigen crescuse considerabil!), m-am mutat într-o garsonieră din Gorjului, cu nepoata unei colege de serviciu. Am zis că m-am scos! Fata aparent amabilă, contabilă, program lejer...eu tot pasăre de noapte. Plecam dimineaţa, o lăsam dormind. Veneam seara, o găseam dormind. Dacă mai aveam ceva de învăţat, stateam într-o bucătărie mică de 2 pe 2, jegoasă, cu un bec chior şi studiam. Îmi venea să mă duc acasă la mama, unde aveam toate condiţiile. Dar mi-am promis că dacă ajung în Bucureşti, prind rădăcini!

Revenind la fata asta.....avea şi ea nişte cusururi, ca toată lumea. Unu: îi plăcea să stea dezbrăcată prin casă, după ce făcea baie! Tot defila ca balerina, deşi arăta mai degrabă a Moby Dick! Problema mea era că făcea asta şi când mâncam - sâmbăta mai aveam şi eu liber şi ne nimeream amândouă acasa. Ar mai fi şi altele, dar trec la chestii mai "funny".

Prietena mea de la Piteşti trebuia să vină în Bucureşti, abia aşteptam să o văd. Normal că mă gândeam să rămână la mine peste noapte. Numai că balenuţa s-a opus: nu putem dormi trei într-un pat. Nu-i problemă, i-am spus că dormim pe jos. Sorry......garsoniera e prea mică şi nu avem aer. Fuck, iar problema cu aerul! Aşa că prietena mea a înnoptat în altă parte. Apoi a intervenit problema curăţeniei. Fata nu spăla după mine vase, că mi le spălam singură. Doar că dădea cu aspiratorul. Eu, în casa aia, foloseam cel mai mult patul, dar a devenit o problemă destul de gravă că nu mă trezeam sâmbătă dimineaţa, ca ea, ca să fac curat. Frateeee, eu dormeam 6-7 ore pe noapte, ea 10-11. Cum dracu să mă trezesc dimineaţa????în ziua mea liberă. Whatever.

Într-o zi, a apucat-o zugrăvitul garsonierei. A vorbit ea cu o vecină să ne dea vopsea lavabilă, a produs nişte pensule şi.....hai la treabă! Să mor....la înălţimea mea de 1.59, ţopăiam pe scaun ca să ajung la tavan. Dar nu voiam să am scandal, aşa că am făcut tot ce-am putut. Pe la 12 a.m. vine iubitu ei....da, avea şi iubit; că vrea să o ia la o nuntă. Aşa că prinţesita s-a aranjat şi a şters-o, iar cenuşăreasa a rămas să zugrăvească. Am terminat noaptea târziu........eram murdară de var, cu toată mobila în mijlocul casei, cu vecini care veneau să mă ţină de vorbă, fără să dea o mână de ajutor....îngrozitor. Poate vă întrebaţi de ce nu am târât-o de păr sau de ce nu am luat-o aşa, la rost. Păi era zdrahoană, aşa, mai înaltă decât mine, mahalagioaică maximă....cam de d'aia!
Mi-a mai făcut o fază.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu