Mâncăruri alese la Palatul Parlamentului

Nu, nu vreau să vă povestesc despre mâncărurile servite la restaurantul parlamentarilor, super ieftine şi bune ca la mama acasă, ci despre cele servite cu ocazia deschiderii centenarului Consiliului Superior al Magistraturii.

Asadar, dupa o zi luuunga si chinuitoare, m-am refugiat într-una din sălile Palatului, alături de magistraţi, colegi din presă etc. La intrare am fost serviţi cu şampanie, de care nu m-am atins :( că eram cu ochii după mesele pline cu mâncăruri alese!

Aş vrea să pot numi ce am văzut pe acolo, dar zău că nu prea mi-am dat seama! Erau tot felul de creme şi sosuri în castronele minuscule, din care am încercat ceva ce semăna a salată de vinete ornată cu felii de ridiche. Surprise! Sub stratul verde închis era alt strat de pastă verde brotăcel, iar ridichea nu era ridiche, părea brânză ??? Deci nu ştiu ce era acolo! Dar am nimerit icrele ;) Aaaa, şi am mai încercat roşii cherry cu bulete de brânză (altceva nu putea fi, cred!) tăvălite prin seminţe de mac!!! Nu am fost impresionată de gust, dar ruladele pe bază de brânză au fost delicioase.

De fapt, brânza a fost aproape nelipsită, sub diverse forme. Au avut până şi sos de brânză, numai bun pentru frigăruile de tot felul: cu fructe de mare pane, cu legume (cartofi, morcovi, ciuperci, varză de Bruxelles), cartofi fierţi înveliţi în prosciutto crudo, sparanghel în foietaj.....asta am recunoscut eu, dar ce era pe acolo.....

Desertul m-a cam dezamăgit. Deşi arăta foarte bine, gustul a lipsit cu desăvârşire.....şi credeţi-mă, chiar nu am ratat nimic din desert: tarte cu fructe, jeleu cu fructe şi alte chestii siropoase cu ciocolată.

Totul a mers de minune cu Campari şi nişte gin tonic, care m-au făcut să mai uit de ziua luuungă şi chinuitoare!

Offff...cât pe ce să uit că atmosfera a fost întreţinută de patru tinere care au interpretat arii cunoscute ale unor compozitori celebri!

Comentarii

Postări populare