Abonare la postări!

miercuri, 20 mai 2009

Noaptea muzeelor


(postare iniţială 18 mai 2009)


Noaptea muzeelor mi-a adus aminte că există....muzee! Aşa că, pătrunsă de apetit pentru artă, cultură etc ieşit din comun, am plecat la "colindat" direct de la serviciu (mda, am lucrat sâmbătă). Companie mi-au ţinut hombrele şi vărul.

Am bifat pe listă vreo 5 muzee. Prima dată, Muzeul de Geologie. Eu mânată de apetitul mai sus amintit, companionii mei de promisiunea organizatorilor că te lasă să deguşti preparate culinare made in Dobrogea Am stat 5 minute la coadă, am intrat şi....eu încercam să citesc istoriile pietrelor, minereurilor şi a ce mai era pe acolo expus, hombrele se auzea în spate: "pietre, am venit să vedem pietre. uite, alea zici că sunt borduri"

După 10 minute am abandonat şi am trecut la raionul de degustat. Pentru 1 leu paharul, am încercat un vin roşu, foarte bun şi....tare. Care s-a combinat atât de bine cu berea băută înainte, încât nu mi s-a părut ciudat să mă plimb cu paharul prin faţa Guvernului!

A urmat Muzeul Naţional de Artă al României. Coada începea de la poartă. Hombrele: "cred că aţi înnebunit! cum să stăm la coada asta. eu nu pot să stau o oră aşa, în picioare". S-a tot smiorcăit cele 20 de minute (că atât ne-a luat) până am intrat. Mie, una, mi-a plăcut mult, mai ales expoziţia cu tablouri. Hombrele şi vărul comentau, însă, de mama focului.

"Ce femeie urâtăăă....moartea pasiunii"
"Uite ce grasă era aia, uite ce sprâncene împreunate, uite ce freză avea ăla" bla bla.

Toate bune şi frumoase până când i-a venit cuiva ideea să facă poze. Imediat, una dintre supraveghetoare a sărit ca arsă: "cine a făcut poză să o şteargă imediat! . hai că am văzut bliţul declanşându-se, cineva a făcut poză". Normal că nimeni nu a recunoscut, vizitatorii având grijă să ocolească nebuna.
Altă galerie, altă nebună. Cuiva i-a sunat telefonul; şi a mai avut tupeul şi să răspundă!!! Supraveghetoarea (alta) nu a pierdut ocazia: "nu vorbiţi la telefon, închideţi-l imediat!"
Altă galerie, altă nebună. Mi s-a făcut sete şi am scos sticluţa cu apă. Supraveghetoarea m-a reperat imediat. "Vă rog să băgaţi sticla în geantă, aici nu aveţi voie să beţi apă". M-am conformat Vărul, inspirat, a comentat: "deci n-ai şanse să scoţi şniţelul sau murăturile din geantă". Aia a zâmbit. De unde să ştie, draga de ea, că eu chiar aveam şniţel şi murături în geantă, luate la pachet de la restaurantul unde mâncasem până să purcedem la drum
Normal că, după atâtea nebune, nu am mai avut tupeul să ma ţin cu hombrele de mână, că poate era interzis!!!

În fine...pe la ora 12 noaptea îmi satisfăcusem o mică parte din apetitul ăla de mai sus şi am părăsit MNAR-ul, cu promisiunea că voi reveni curând, când nu va fi ziua lui.

Pe listă mai aveam 3 muzee, dar am abandonat ideea, ca şi soluţia de a circula cu autobuzul marca "Noaptea muzeelor". Şi, de unde plecasem pe jos din Piaţa Victoriei, tot pe jos am ţinut-o până la Parcul Carol I, unde am vizitat Muzeul tehnic "D. Leonida". De data asta. băieţii s-au purtat civilizat, că doar erau în mediul lor: motoraşe, turbine, şuruburi, piuliţe.....vorba vine, fier să fie!!!


Aici a fost bine, am putut face poze, n-au existat probleme. Bine, nu am putut să nu remarc plăcuţa pe care scria: "atenţie, nu atingeţi prizele, pericol de electrocutare"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu