Abonare la postări!

marți, 6 octombrie 2009

Inocenţă


Azi, în metrou, două fetiţe frumuşele foc şi guralive îşi schimbau impresiile de după şcoală. Cred că erau în clasa I sau a II-a. Una era însoţită de tatăl ei, cealaltă de mamă. La Unirea, fetiţa şi mama ei au trebuit să coboare, ceea ce a dus la o avalanşă de bezele între pitice. Chicoteau, îşi făceau cu mâna şi îşi trimiteau pupici din tot sufletul. "Ne vedem mâineeeee, te puuup, paaaaa", repetau necontenit. Părinţii zâmbeau puţin fâstâciţi de inocentele lor manifestări. La un moment dat, tatăl a comentat in glumă: "Hai, să puneţi mâna să vă scrieţi!".

Nu m-am putut abţine să nu zâmbesc...larg. Gândurile mi-au fugit când eram şi eu în clasa a V-a şi nedespărţită de colega şi sora mea de botez (adică fusesem botezate în aceeaşi apă)! Fiecare din noi era câte o Sailor (Sailor Moon), făceam o groază de tâmpenii şi consideram că prietenia noastră va dura pentru totdeauna. Aveam şi un obicei zilnic: în fiecare după-amiază, la o anumită oră, ieşeam pe balcon şi comunicam prin...bătut din palme! Stăteam relativ aproape, aşa că se auzea destul de bine. Într-un final, ne-am certat din cauza unui băiat!!!!

Şi apropo de desene animate, mi-am adus aminte de unele grozave, "Aventurierii spaţiului", eram fanul unui personaj de acolo, Topi! Şi "Candy Candy", "Sandy Bell", "Sailo Moon".....cât de minunate erau. Şi cum mai urmăream desene şi pe Rai Uno, parcă. Vai, era să uit de Ştrumfi :))

Aaaa, dar cele dinainte de Revoluţie, gen "Mihaela şi Azorel "

Ce desene animate vă aduc aminte de copilărie? Nu-i aşa că vă e dor să le revedeţi?

4 comentarii:

 1. Salut! Super istorioara! Cu cine stateai in banca? Cu Cristina? Cu Diana parca ai stat in cls a-4a, nu? La un moment dat memoria mi-a jucat feste, am avut impresia ca ai fost colega de banca si cu Catalina. Sau chiar ai fost??!!

  Vezi ce face varsta din oameni? Au pierderi de memorie, asa ca mine!:)) Eram niste copii atunci, mi-amintesc cu drag zilele acelea. Iti dai sema ca au trecut 20 de ani de atunci, din clasa intai? Muuuullllttt...
  Eu in cls 1-4 am stat in banca cu Ramona, apoi cu Loredana si cu Ionela Lautaru.
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 2. Iti mai amintesti de Captain Planet si Testoasele Ninja? Si mai era un serial de desene animate, cu o casuta zburatoare care ii ducea pe cativa copii in timpurile lui Iisus Cristos. Iar acestia erau prezenti la viata lui Iisus, logic. Oare iti mai amintesti cum se numeau? Tot de atunci stiu ca am si o Biblie a copiilor.

  Sau Tom si Jery, Ciocanitoarea Woody si alte frumoase seriale de desene animate care ne-au bucurat copilaria.

  Ce n-as da sa ma intorc la copilarie, acolo regasesc cele mai frumoase clipe din viata mea.

  RăspundețiȘtergere
 3. Să nu râzi, dar eu încă mă uit la Captain Planet, sunt dimineaţa pe Pro Cinema! Si da, imi aduc aminte de desenele acelea,"Casa zburatoare" http://www.trilulilu.ro/liviu2000/a6711fcce0c652. Şi mai era ceva în genu', "Cartea cărţilor" (apropo de Biblie)!

  Şi eu aş vrea să mă întorc....:)

  RăspundețiȘtergere