Sunt foarte mândră de mine! Am făcut recent un experiment și am descoperit că nu mai sufăr de claustrofobie, cel puțin nu când dorm la cort. Teama aceasta mă urmărește din copilărie, de când am fost cu ai mei într-o drumeție. Toată noaptea am verificat atunci fermoarul de la cort, să mă asigur că nu rămân blocată.
În urmă cu 2 ani, am zis să fac un compromis. Nu eram pregătită pentru un cort adevărat, așa că am ales să mergem într-un glamping. Dacă vă simțiți claustrofobi, dar totuși vreți să experimentați dormitul la cort, atunci glampingul este locul ideal.
Cum mi-e stilul, am făcut super research înainte. Tare mult mi-aș fi dorit ceva pe malul mării, dar la noi nu există un glamping decent (ar fi unul, dar mai incognito, no kids allowed). Așa că am căutat la munte, am verificat așezarea, accesul, facilitățile, obiectivele turistice. Așa am ajuns la Green Camp - Adventure Glamping.
Minunăția asta este în Gura Teghii, zonă în care am ajuns întâmplător și de care ne-am îndrăgostit. Se face și un festival pe acolo, la Vadu Oii, recomand! Noi am fost la niște repetiții, tare mult ne-a plăcut atmosfera. Și am văzut că au construit oamenii ceva căsuțe, un iaz, bar inedit săpat în pământ, canapele din butuci și multe altele. Locul promite!
Revenind la glamping, singurul regret este că am ales să ne cazăm pentru doar 2 nopți. Ne stabilisem un circuit, făcusem deja rezervări în avans, n-am mai putut da înapoi.
Ce am avut la noi:
✔️ haine groase (pentru dormit) și haine subțiri, de vară - am fost la sfârșitul lunii iulie, ziua era cald, dar noaptea erau 14-15 grade 🥶 🥶 Evident, eu am fost cea care a suferit la capitolul ăsta, am omis să-mi iau haine potrivite
✔️ lada frigorifică cu conexiune la priză - corturile au prize, acolo am ținut-o. În ladă am avut niște chiftele, iaurturi, unt pentru cea mică, era în perioada în care nu mânca altceva, nu ne puteam baza pe mesele din glamping
✔️ băutură, apă, diverse gustări - sunt permise, cât timp le servești pe veranda cortului și nu în spațiul comun de mese
✔️ hamace, scaune de camping, păturică de picnic - le luăm după noi când ieșim la plimbare, nu se știe niciodată unde poposim
Am plătit pe 2 nopți în jur de 750 de lei, asta însemnând 2 nopți de cazare, 2 mic-dejun (incluse), 2 cine și 2 prânzuri. Mâncarea a fost foarte gustoasă, ne-au spus că preparatele sunt din zonă, de la localnici, am văzut că găteau direct acolo, chiar la ceaun.
Cortul în care am stat este pentru 2 persoane - noi am încăput lejer cu cea mică, patul este mare și prevăzut cu prize și întrerupătore, există preșuri tradiționale pe jos, o cergă din lână, 2 taburete, iar pe verandă 2 fotolii mari din lemn, o masă, un coș de gunoi și un dulăpior. Toaletele sunt comune. Inițial am avut o reținere, dar curățenia găsită ne-a spulberat toate temerile. Am fost rugați să nu golsoim propriile produse cosmetice, deoarece ei folosesc doar produse bio, ca să nu polueze pânza freatică. Am avut la dispoziție prosoape, gel de duș, săpun și șampon.
Locul este înconjurat de pădure și de munți - în 2020 nu era nebunia cu urșii, acum nu știu. Noi am stat nestingheriți în hamacele din copaci sau la locul de joacă amenajat tot acolo. Se practică diverse sporturi, mulți dintre cei cazați au mers la rafting sau caiac. Noi am ales să explorăm zona - platoul de la Vadu Oii, cascada Cașoca.
Mașinile se lasă la stradă (este un inconvenient, nu chiar major).
Cel mai important, am constatat că nu mai am claustrofobie. Cel puțin, nu când vine vorba de dormit într-un cort de maximum 130 cm înălțime.
Așa că vă încurajez să experimentați dormitul în natură! Fie că este vorba despre un pat în glamping, fie de un cort într-o curte, merită experiența. A se savura cu o cafea, cu o carte bună și cu un somn în hamac! ☕ 📖
Comentarii
Trimiteți un comentariu